دانلود تحقیق در موردتولید محصولات سالم غذایی-50526199

|50526410|download
مشخصات فایل مورد نظر در مورد دانلود تحقیق در موردتولید محصولات سالم غذایی آماده دریافت می باشد برای مشاهده جزئیات فایل به ادامه مطلب یا دریافت فایل بروید.

نام فایل : تولید محصولات سالم غذایی


فرمت : .ppt


تعداد صفحه/اسلاید : 27


حجم : 1 مگابایت






لزوم تعیین راهبرد جامع امنیت غذایی و تولید غذایی سالم
در سال 2020 جمعیت دنیا به بیش از 7/6 میلیارد نفر می رسد و تقریبا 98 درصد از رشد جمعیت پیش بینی شده در طی این دوره در کشورهای در حال توسعه صورت می گیرد.
وضعیت امنیت غذایی در دنیا طبق آمار ارائه شده 840 میلیون نفر از گرسنگی مزمن رنج می برند و 800 میلیون نفر از آنها در کشورهای در حال توسعه هستند. در کشورهای عضو سازمان خواربار کشاورزی فائو تعهد نمودند که تا سال 2115 میلادی تعداد گرسنگان را به نصف کاهش دهند ولی روند 10 سال گذشته از عدم موفقیت در اجرای این تعهدات بوده است
در ایران از نظر امنیت غذایی و یا دسترسی

فیزیکی به مواد غذایی حدود 25 درصد

جامعه با ناامنی غذایی مواجه هستند.
* نحوه الگوی تغذیه در کشور از لحاظ امنیت غذایی نشان می دهد که 20 درصد مردم دچار کمبود انرژی و حدود 40 تا 50 درصد دچار کمبود کلسیم و ویتامین Aو 2B بوده اند. و این درحالی است که در الگوی تغذیه ای ما نقش عناصر ریزمغذی نادیده گرفته می شود که نتایج عدم استفاده از آنها در رژیم غذایی بروز سوء تغذیه های مزمن در افراد جامعه و نهایتا اختلال در عملکرد طبیعی مغز و قدرت یادگیری و... می باشد.
«آمار نشان می دهد که 11 درصد کودکان کشور دچار سوء تغذیه هستند، 15/4 درصد کودکان زیر 5 سال کشور(800هزارنفر) دچار کوتاهی قدی متوسط وشدید،540 هزار نفر دچار کم خونی شدید می باشند .»
تصمیم به تأمین نیازهای غذایی امروزه در داخل کشور وجود دارد. که می تواند دسترسی کامل به مواد غذایی در داخل کشور را فراهم نماید.
یکی از آسیب شناسی های کشاورزی با ویژگی تولید انبوه استفاده بی رویه و کنترل شده از نهاد ها وابزارهای نوین کشاورزی است . بدون شک بحث تولید محصولات لازم و توسعه کشاورزی پایدار با نگاه به مبحث اساسی دیگری در حوزه اجتماعی و سیاسی پیگیری می شود و آن بحث امنیت غذایی هم به صورت کمی و کیفی آن است.
با اینکه ازلحاظ امنیت غذایی و از بعد دسترسی فیزیکی اقدامات مناسبی در برنامه توسعه کشور در حال اجراست ولی از لحاظ بعد دوم ایمنی غذایی به مفهوم دسترسی به غذای سالم متأسفانه می توان گفت که کل جامعه از لحاظ تأمین غذای سالم ممکن است با محدودیت مواجه باشند به این معنا که در برنامه های توسعه ای کشور بیشتر جنبه کمی از لحاظ تولید مواد غذایی و سالم بودن آن به معنای واقعی کلمه به عنوان یک حلقه مفقود در بحث تأمین امنیت غذایی کمتر مورد توجه قرار گرفته است.
* چالش عمده در این زمینه استفاده از تکنولوژی جدید سموم شیمیایی و کودهای شیمیایی جهت افزایش تولید غذا برای تأمین نیازهای جمعیت روبه رشد می باشد که در همین راستا بایستی بحث تضمین سلامت غذای تولیدی در حاشیه قرار نگرفته و توجه ویژه به آن مبذول نمود.
** در کشور ما 10 درصد ثروتمندترین قشرهای درآمدی حدود 30درصد از کل مصرف را به خود اختصاص می دهند در حالیکه این سهم برای 10 درصد از فقیرترین افراد جامعه 5/1درصد است
بنابراین در یک استراتژی مدون بایستی به تمام جوانب امر توجه گردد در غیر این صورت ممکن است وضعیتی پیش آید که با تولید غذای سالم امکان مصرف آن برای مصرف کننده میسر نگردد و مشکلات تغذیه ای جامعه را با چالش جدی روبرو نماید.
چه دلایلی یاعواملی مبنی برناامنی غذایی درکشوروجود دارد؟
نا امنی غذایی در کشور باید در توسعه ناموزون وغیر اصولی جستجو کرد، به کارگیری بی رویه و افراط آمیز فرآورده های تکنولوژیکی در بخش کشاورزی مانند سموم و کودهای شیمیایی از یک طرف موجب نابودی خاک و آلودگی زیست محیطی گردیده است و از سوی دیگر باقی مانده این محیطی گردیده است و از سوی دیگر باقی مانده این ترکیبات مضر در محصولات کشاورزی و در نهایت بر سر سفره های خانواده ها راه پیدا نموده است.
برای مثال در بدن ماهی که از آب آلوده پرورش داده شده غلظت ترکیبات سمی صدها و هزاران برابر غلظت این ترکیبات در آب باشد.
به این ترتیب این ترکیبات سمی به تدریج در بدن مصرف کنندگان انباشته می شود به طور مثال مصرف علوفه آلوده در بدن دام یاگوشت و شیر دام غلظت ترکیبات سمی چند برابر می شود و خطر به مراتب بیشتری سمی چند برابر می شود و خطر به مراتب بیشتری را در انسان به عنوان آخرین حلقه زنجیر غذایی به بار می آورد.
مسئله بعدی سموم بیولوژیکی یا قارچی مارکوتولین هاست که به دلیلی
عدم انبارداری مناسب علوفه و محصولات کشاورزی با کپک زدن این اقلام تولید می شود و از این طریق این سموم بسیار خطرناک و پایدار به مواد غذایی و در نهایت به بدن انسان وارد می گردد.در مورد اکثر مارکوتوسین - افلاتوکسین، اوکراتوکسین، آتولین و غیره…
نیز معمولا به علت پایداری بسیار بالاامکان حذف کامل در فراوری مواد غذایی وجود ندارد.لذا تنها راه مقابله با این خطرات پیشگیری از تولید آنها با اتخاذ و تدابیر علمی لازم در تولید و نگهداری محصولات کشاورزی است
* اطمینان به ماده غذایی تولید شده زمانی حاصل می شود که سازمان معتبر سلامت غذا راتأیید کند بنابراین باید یک سیستم تضمین کیفیت و سلامتی غذا طراحی و قوانین مرتبط با آن را تدوین کند.
*شهروندان چگونه می توانند از سالم بودن محصولات کشاورزی اطلاع داشته باشند؟
راه اندازی مراکز عرضه مستقیم محصولات کشاورزی سالم که تائید نهایی را در جهت عرضه دریافت نموده اند شهروندان می توانند با خیال راحت از این مراکز خرید نمایند در مورد محصولات فرآوری شده هم وجود استانداردهای لازم در محصول تولیدی نظیر استاندارد HACCP و کدکس می تواند موید سالم بودن محصولات غذایی باشد.
امنیت غذایی و نقش آن در صادرات:
گام اول در ورود به بازارهای جهانی رعایت قواعد و اصول بین المللی تجارت می باشد، توسعه اقتصاد جهانی و آزادسازی تجارت موجب رشد تقاضای مصرف کننده و صنایع مرتبط با صادرات گردیده است و مهمترین اصل در صادرات کیفیت محصولات تولیدی می باشد.
کشور ما سالیانه صدها میلیارد ریال صرف یارانه های کود و

سموم شیمیایی می شود به عنوان اولین قدم در امر تولید
محصولات سالم و فراهم نمودن زمینه صادرات محصولات مذکور
بایستی سیاست های دولت در این زمینه تغییرپیدا نموده و سمت

و سوی یارانه های مصرفی در جهت تولید محصولات سالم و
آگاهی دادن به کشاورزان در کاهش مصرف سموم و کودهای
شیمیایی باشد.
مهمترین راه حل هایی که جهت تأمین امنیت غذایی و کاهش ناامنی وجود دارد؟
1- علمی کردن تولید محصولات کشاورزی با بهره گیری از فارغ التحصیلان و کارشناسان این رشته به عنوان ناظران فنی و واگذاری بعضی امور به شرکت های خدمات مشاورهای و ترویجی جهت تولید محصولات کشاورزی سالم.
2-توسعه امکانات آزمایشگاهی و دانش فنی لازم در زمینه آنالیز باقی مانده های سموم وداروها در مواد غذایی
3-تدوین هر چه سریعتر استاندارد و قوانین لازم در زمینه ویژگی های مواد غذایی از لحاظ مخاطرات شیمیایی و بیولوژیکی


4-اجرای قوانین وضوابط تدوین شده توسط سازمانهای مسئول بویژه در زمینه آلاینده های شیمیایی.
5- اطلاع رسانی صحیح و افزایش دانش تغذیه ای جامعه با مشارکت مطبوعات و رسانه های جمعی و توسط متخصصان و کارشناسان دست اندر کاران امر.
6-افزایش سطح درآمد عمومی خانوارها
سازمانها و مراکز کنترلی چه نقشی در این مورد می توانند داشته باشند؟
....



مطالب دیگر:
🔍سلسله زندیه 🔍اختيارات ولايت فقيه🔍مشروعيت حكومت ديني و ولايت فقيه🔍ولايت فقيه دين🔍تحقیق در مورد اديان ايران🔍تحقیق در مورد اسناد تاریخی🔍تحقیق در مورداقتصاد در فرآيند تاريخي🔍تحقیق در مورد اهرام ثلاثه🔍تحقیق در مورد بین النهرین🔍تحقیق در مورد پيمان نفتا🔍تحقیق در مورد تأثیر مغولان بر هنر🔍تحقیق درمورد تاریخ و پیشینه🔍تاريخ چيست ؟🔍تحقیق در مورد تاسيسات حوزه علميه🔍تحقیق در موردتخت جمشيد🔍تحقیق در مورد تمدن ایرانی🔍جغرافياي تاريخي بين النهرين🔍تحقیق در مورد جمع مصحف در زمان عثمان🔍تحقیق در مورد جنگ خندق🔍تحقیق درمورد حمله مغول 🔍تحقیق در مورد حمله مغول🔍تحقیق درمورد دولت صفوي🔍تحقیق در مورد رنسانس🔍تحقیق درمورد زرتشت🔍تحقیق در مورد زرتشت